Algebra liniowa ostatnie zadanie wektory
Martyna: Rozwazamy dwa wektory
a=3i+4j−2k
b=2i−2j−k
prosze sprawdzic czy
|axb|2 = |a| |b| − (a o* b)
Podac nazwe w/w rownosci
o* − symbol funkcji złożonej
Ktoś wie jak to liczyć ?
11 lis 13:40
11 lis 13:46
Martyna: z tego co wiem symbol funkcji zlożonej 0* − zapisałem jako dowolny znak − moglbym napisać z* −
symbol fkcji zlozonej.
11 lis 14:00
Krzysiek: ale to nie jest złożenie funkcji.. bo tu nie mamy funkcje tylko wektory...
poczytaj o iloczynie skalarnym i jak się go oznacza i liczy.
11 lis 14:03
Krzysiek: po drugie ten wzór− poprawny jest w tym linku co podałem.
11 lis 14:04
Martyna: faktycznie iloczyn skalarny. Jak ta rownosc sie nazywa?
11 lis 14:30