matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
dora:
pomóżcie mi z tym równaniem
sin
4
x+cos
4
x=
3
4
11 lis 12:57
sushi_ gg6397228:
sin
4
x + cos
4
x = (sin
2
x + cos
2
x)
2
− 2sin
2
x* cos
2
x = 1− 2sin
2
x (1− sin
2
x ) i potem rownanie kwadratowe t= sin
2
x i 0≤ t≤1
11 lis 13:04