ABCD: Rozwiąż uk równań:
0 = 64a - 8b + c
0 = 4a - 2b + c
3 = 9a - 3b + c
7 cze 17:21
mati: wyznaczam c:
-c=64a-8b/*-1
0=4a-2b+c
3=9a-3b+c
podstawiam c:
c=-64a+8b
0=4a-2b-64a+8b
3=9a-3b-64a+8b
c=-64a+8b
0=-60a+6b
3=-55a+5b
wyznaczam a:
c=-64a+8b
60a=6b/:60
3=-55a+5b
c=-64a+8b
a=1/10b
3=-55a+5b
podstawiam a:
c=-64*1/10b+8b
a=1/10b
3=-55*1/10b+5b
c=-64/10b+8b
a=1/10b
3=-55/10b+5b
c=-6i2/5b+8b
a=1/10b
3=-5i1/2b+5b
c=1i3/5b
a=1/10b
3=-1/2b
wyznaczam b
c=1i3/5b
a=1/10b
b=-6
c=1i3/5*-6
a=1/10*-6
b=-6
c=8/5*-6
a=-6/10
b=-6
c=-48/5
a=-3,5
b=-6
a=-3/5
b=-6
c=-9i3/5
7 cze 18:22