Pierwiastki, potęgi.
Karolina: Wykonaj działania:
[ (√2−1) + √2] * [ √2 − (√2−1)] =
..
10 lis 22:37
sushi_ gg6397228:
zauwaz, ze masz (a+b)*(a−b)=....
10 lis 22:41
Karolina: tak, ale jak spotęgować pierwiastek ? ;x
√2−1
1
√2
?
10 lis 22:44
sushi_ gg6397228:
na razie wykonaj mnozenie
10 lis 22:48
Karolina: 2−1 − 2−1 = 0 ?
10 lis 22:51
sushi_ gg6397228:
a=√2
b=√2−1
(a−b)*(a+b)=.... WZÓR SKRÓCONEGO MNOŻENIA
10 lis 22:52
Karolina: omg. czyli 2 − 2−1 = 1,5 ?
10 lis 22:56
sushi_ gg6397228:
TAK
10 lis 22:59
Karolina: danke schon
10 lis 22:59
sushi_ gg6397228:
na zdrowie
10 lis 23:00