pytanie
adaś:
Rozwiąż graficznie układ równań:
to znaczy mam wyznaczy y w każdym i narysować?
10 lis 21:47
Kejt: tak

miejsca przecięcia to Twoje rozwiązanie
10 lis 21:49
MQ: Tak, a rozwiązaniem jest (są) punkt(y) przecięcia obu wykresów.
10 lis 21:49
adaś: czyli,
2)=y=6−2x → y=3−x ?
10 lis 21:57
Kejt: 2. źle
y=6−2x
| | y | |
nie możesz tego przez dwa dzielić, bo wtedy miałbyś: |
| =3−x |
| | 2 | |
10 lis 21:58
MQ: 2) y=−2x+6
10 lis 21:59
adaś: aha, sądziłem że mogę sobie to skrócić, ok dzięki Wam
10 lis 22:00