równania i nierówności
czesław: bardzo prosze o pomoc w zadaniach:
a) 2|x+6|−|x|+|x−6|<18
c) 4x−1+5x+1−9x≥0
d) x2x2−x−2≤12
e) √4x+2+√4x−2=4
f) 23√x2−53√x=3
g) √(x+4)(x−3)<6−x
h) (27√3)2x−4≥3x281
j) log4√x+log√2x+log1/16x=−6
k) log8+logx≤logx2+log(6−x)
l) log(logx)+log(logx2−1)=1
m) 11+logx+53−logx=3
n) logx3√3−1,25>(logx√3)2
o) log4(2log3(1+log2(1+3log2x)))=1/2
p) 5logx+5logx−1=3logx+1+3logx−1
t) 2sin2x−2cos2x=1
u) 3(tgx−1)2≤4−6tgx
w) sin4x+cos4x=34
x) ctgx − cosx=1−sinx2sinx
Z góry dzięki, kilka samemu udało mi się zrobic lub znalazłem na tej stronie, gdybyscie uzywali
jakiś trudniejszych przejść bardzo bym prosil to zaznaczyć gdyz zależy mi na zrozumieni,
pozdrawiam!
10 lis 21:44