Klasa abstrakcji relacji
els: Witam, mam problem ze znalezieniem klasy abstrakcji relacji x−y=4k dla k całkowitych,
sprawdziłam i ta relacja jest równowartościowa, jednak mam problem z tą klasa.
10 lis 19:48
Artur z miasta Neptuna:
A jak wyznafza sie klasy ? pytanie pomocnicze (dla mjie

)
10 lis 19:50
aniabb: jako zbiory rozłączne relacji

więc każda prosta jest swoją klasą
10 lis 19:52
els: Aniu,czyli jak to zapisac?
10 lis 20:18
aniabb: jest nieskończenie wiele klas abstrakcji
np K(1) : x−y=4
K(2) : x−y=8
itd K(k) : x−y=4k
10 lis 20:24
els: ah, dziekuję bardzo, nie wiedziałam że trzeba to uzalznic
10 lis 20:48