Zadanie.Proszę o pomoc
Komnu: Proszę w pomoc w rozwiązaniu zadań i wyjaśnienie.
Zad1
Która z podanych liczb jest najmniejsza?
a)(−1)301
b)(−1)26
c)1275
d)(1/2)−3
zad.2 Ile razy liczba 0,312 2 jest najmniejsza od liczby 312 2?
a)100 000 razy
b)1000 000 razy
c)1000 razy
d)10000 razy
zad.3 Masę Słońca równą 1,989 * 1033 g można wyrazić w kg jako
a)198,9 * 1027
b)1,989 * 1029
c)19,89*1031
d)1989*1027
zad.4 Na liście uczestników obozu jest 12 chłopców i 18 dziewcząt.Jeżeli na obóz zgłosi się
jeszcze 6 chłopców,to jaką część liczby uczestników obozu będą stanowili chłopcy.
a)2/3
b)3/5
c)1/2
d)4/5
zad 5 Która z podanych liczb ma skończone rozwinięcie dziesiętne.
a)2/3
b)3/7
c)1/8
d)5/12
zad.6 Która z podanych liczb jest równa 1/30
a)0,03
b)0,0(3)
c)0,(30)
d)0,(03)
zad7 Wyrażenie 6 kreska ułamkowa 2 (pierwiastek z 3 −3
a)6√3+3
b)2(2√3−3
c)4√3+6
d)4 √3−3
Wskaż przedział,do którego nie należy żadna liczba podzielna przez 3
a)(7;10)
b)(300;303)
C)(101;102>
D<3;&)
ZAD.Która z podanych liczb jest różna od pozostałych?
a)2√32
b4√8
c8 √2
d16 √2
Proszę o pomoc .z góry dziękuje
10 lis 18:49
sushi_ gg6397228:
jakiś wlasny wkład?
10 lis 18:50
Komnu: Proszę tylko o pomoc w rozwiązaniu i wyjaśnienie.
10 lis 19:01
aniabb: 1A 2B 3D 4C 5C 6B 7C 8B 9D
10 lis 19:21
Komnu: odp to ja znam .tylko jak to obliczyć?o to mi chodzi o wyjaśnienie
10 lis 19:24
Komnu: Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu i wyjaśnieniu tych zadań
10 lis 19:37
aniabb: a ile jest (−1)2? a ile to (−1)3
10 lis 19:39
Komnu: (−1)2 to −2
(−1)3 to −3
10 lis 19:46
aniabb: (−1)2 = (−1)*(−1) = 1
10 lis 19:47
Komnu: czyli np(−1)301 to 301
10 lis 19:49
aniabb: (−1)3 =(−1)*(−1)*(−1) = −1
jak podnosimy do parzystej potęgi to znika minus
więc ile to (−1)301
10 lis 19:49
Komnu: to będzie −301
10 lis 19:52
aniabb: a ile to 13
10 lis 19:54
Komnu: 1
10 lis 19:55
aniabb: no to (−1)3
10 lis 19:55
Komnu: −3
10 lis 19:56
Komnu: to pierwsze zad już wiem ,chociaż tyle
10 lis 19:59
aniabb: a ile to (−1)*(−1)*(−1)
10 lis 20:00
Komnu: −1 tak
10 lis 20:04
Komnu: −1 tak
10 lis 20:04
aniabb: tak .. a to było (−1)3 =(−1)(−1)(−1)
to ile to (−1)301
10 lis 20:06
Komnu: −301 tak
10 lis 20:12
aniabb: NIEEE to jest (−1)
10 lis 20:13
aniabb: bo 1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1= 1
i (−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)
*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)*(−1)=−1
10 lis 20:15
Komnu: aha no teraz to już wiem
10 lis 20:15
Piotr:
witaj
aniabb 
zastanawiam sie czy ten ktos tak naprawde...
10 lis 20:16
Komnu: masz duża cierpliwosc
10 lis 20:16
Komnu: do mnie
10 lis 20:16
aniabb: o 19:49 napisałam ..czytasz co piszę

10 lis 20:16
aniabb: no to jakie są wyniki dla 1 zadania?
10 lis 20:17
Komnu: tak czytam
(−1)301 to −1
(−1)26 to −26
1275 1
8 bo 23
10 lis 20:24
aniabb: (−1)26 = 1 bo parzysta potęga
10 lis 20:25
Komnu: aha no tak bo parzysta potęga
10 lis 20:26
aniabb: zadanie drugie
0,312 *1000 =312
(0.312*1000)2 =3122 to ile razy większa
10 lis 20:30
Komnu: 0 1000 000 razy
10 lis 20:33
aniabb: bingo

zadanie 3 1000g =kg 1000=10
3 kombinuj dalej
10 lis 20:37
Komnu: czyli przesuwamy przecinek o 3 miejsca..
10 lis 20:39
aniabb: zamiana na kg to obniżenie potęgi o 3 .. a kolejne to ewentualnie przesuwanie przecinka
10 lis 20:43
Komnu: to będzie 1989 * 1027
10 lis 20:49
aniabb: tak
10 lis 21:23
aniabb: ile będzie chłopców z nowymi?
10 lis 21:24