oblicz
odrzy: √1−tgx+ √1+tgx
10 lis 18:26
loitzl9006:
√1−tgx+√1+tgx=√cosx−sinxcosx + √cosx+sinxcosx
10 lis 18:41
odrzy: do tego doszedlem ale co dalej?
10 lis 18:49
odrzy: moge to pod wspolny pierwiastek?
10 lis 18:54
pigor: ... jasne, że nie

, a tak a propos , to skąd masz te sumę, czy na pewno było takie
polecenie
10 lis 18:59
odrzy: tak tak na 100% miedzy pierwiastkami byl + inaczej juz bym to zrobil
10 lis 19:02
Saizou : a może jest prawa strona równania
10 lis 19:06
pigor: ... nie odpowiedziałeś na moje pytanie , a więc drugie ,czy wiadomo coś o wartości x
10 lis 19:07
odrzy: f(x)= √1−tgx+ √1+tgx to cale zadanie i tyle wiadomo
10 lis 19:10
sushi_ gg6397228:
ciekawe zadanie−−> nie podali nawet co trzeba zrobić
10 lis 19:24
odrzy: o kurcze trzeba wyznaczyc dziedzine funkcji ale banal sory ze zawracalem glowe
10 lis 19:25
pigor: ... jeśli nie

, to zacznij np. tak niech
√1−tgx+√1+tgx=y /
2 ⇔ −tgx+1+tgx+2
√1−tg2x=y
2 ⇔ 2
√1−tg2x)=y
2−2 /
2 ⇔
⇔ 4(1−tg
2x)=y
4−4y
2+4 i y
2−2 >0 ⇔
y4−4y2+tg2x=0 i
y2>2 ⇔
⇔ (y
2−2)
2=4−tg
2x ⇔ y
2−2=
√4−tg2x ⇒
y2=√4−tg2x+2 . ...

−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
powiem szczerze nie wiem po co to komu
10 lis 19:28
pigor: ... no wiesz co

, wybacz, ale oleję teraz twoją prośbę mocno
10 lis 19:30
Saizou : | | π | |
1−tgx≥0 i 1+tgx≥0 i x≠ |
| +kπ, k∊C |
| | 2 | |
10 lis 21:07