jak wygląda wykres y^2=x^2?
lala.: Jak wygląda wykres y2=x2?
10 lis 17:03
sushi_ gg6397228:
y= x
∨
y= − x
10 lis 17:06
lala.: a mógłbys tak mniej więcej rozrysowac? naprawdę ogólnikowo
10 lis 17:15
sushi_ gg6397228:
nie umiesz narysowac
y=x 
? chyba zartujesz
10 lis 17:16
pigor: ... , a po kolei np. tak : w zbiorze punktów (par)
(x,y)=?
i x∊R i y∊R masz
y2= x2 ⇔ y
2−x
2=0 ⇔ (y−x)(y+x)= 0 ⇔ y−x=0 lub y+x=0 ⇔
⇔
y=x lub
y=−x − graficznie to zbiór punktów 2 prostych −
− dwusiecznych odpowiednich ćwiartek układu xOy . ...
10 lis 17:16
Mila:

y
2=x
2⇔y
2−x
2=0⇔
(y−x)(y+x)=0
y−x=0 lub y+x=0 suma prostych
10 lis 23:37