paramtery
lolita: zbadaj liczbe rozwiązan równania w zależności od wartości parametru m
−x2+2|x|=m+1
zrobiłam tak
y=−x2+2x to −−−−−−> f(|x|) = |−x2|2+2|x|
wyliczyłam z tego delte zrobiłam wykres. postąpiłam tak, bo x2 ponoć to to samo co |x|2
jednak nie wiem czy moge tak samo postapić z −x2 ( ale jak widac powyżej postąpiłam własnie
tak samo...
i zadanie nie wyszlo zupełnie dostałam inne przedziały jak zaczełam to porównywać z funkcja
m2−2 ( bo rozpatruje to graficznie) może mi ktoś powiedzieć gdzie popłeniłam błąd /?
10 lis 17:00
lolita: oj soryyy tak napisałam że " |−x2|2 jednak powinno być |−x|2 sorki źle przepisałammm
10 lis 17:02