Zanleżć pochodne
zoorix: Zanleżć pochodne ( prosze o dokładne rozpisanie)
1.f(t)=w*t*sin(w*t+φ)
2.f(x)=√a+(b+cx)3
3.f(t)=tg(wt)
4.f(x)=(2x2+1)sinx
5.f(x)=lncos2x
10 lis 16:15
zośka: f'(t)=(wt)'sin(wt+φ)+wt(sin(wt+φ))'=wsin(wt+φ)+w2tcos(wt+φ)
10 lis 17:40
zośka: | | [(b+cx)3]' | | 3c(b+cx)2 | |
2) f'(x}= |
| = |
| |
| | 2√a+(b+cx)3 | | 2√a+(b+cx)3 | |
10 lis 17:43
zośka: 3) f'(t)=g(wt)+wtg'(wt)
10 lis 17:45
zośka: 4) f'(x)=4xsinx+(2x2+1)cosx
10 lis 17:46
zośka: | | 1 | |
5) f'9x)=2*(−sin2x)* |
| =−2tg2x |
| | cos2x | |
10 lis 17:48