fizyka
fizyka: Pierwszą połowę drogi samochód przejechał z prędkością 80 km/h, a drugą
połowę drogi – z prędkością 40 km/h. Jaka była średnia prędkość ruchu samochodu?
| | 80−40 | |
Vśr= |
| = 40 ? |
| | 0,5t−0,5t | |
10 lis 15:46
Kejt: za to zero w mianowniku to zaraz zginiesz..
10 lis 15:48
PuRXUTM: tak na chłopski rozum powiedział bym że 60km/h
10 lis 15:48
aniabb: dzielisz przez zero

?
| | 0,5S+0,5S | | 2 | |
vśr= |
| = w skrócie |
| |
| | 0,5S/v1 +0,5S/v2 | | 1/v1+1/v2 | |
10 lis 15:49
10 lis 15:50
aniabb: Purxutm 60 by było jakby połowę czasu jechał v1 i pół czasu v2
10 lis 15:50
Kejt: nikt nie powiedział, że to ja będę zabijać..stwierdziłam tylko fakt, że zaraz z czyichś rąk
zginie
10 lis 15:51
PuRXUTM: to przepraszam, jak zwykle moja intuicja zawodzi...
10 lis 15:51
PuRXUTM: Kejt 
w niewyjaśnionych okolicznościach...
10 lis 15:52
Kejt: oczywiście
10 lis 15:53
fizyka: 53,3 km/h bardzo dziękuję ...
10 lis 16:22