hehe trudne zadanie
Liliana: 
SIEMKA WSZYSTKIM , MAM TAKIE ZADANKO ....

NA PŁASZCZYŹNIE Z PROSTOKĄTNYM UKŁADEM WSPÓŁRZĘDNYCH ZILUSTRÓJ ZBIÓR WSZYSTKICH PUNKTÓW O
WSPÓŁRZEDNYCH P,Q TAKICH ŻE f(x)=x
2+px+q
to zadanie to jakas totalna masakra


hihih j
10 lis 15:27
Liliana: o nie dopisałam do końa , takicxh że ta funkcja ma dwa różne miejsca zerowe dodatnie..
10 lis 15:28
Patryk: suma>0
iloczyn>0
Δ>0
10 lis 15:34
Liliana: hehe ludzie założenia to ja już dawno zapisałam ale co dalej
10 lis 15:34
Patryk: −p>0
q>0
p2−4q>0
ale ja mogę sie mylic ,poczekaj na specjaliste
10 lis 15:35
Liliana: Δ=p2−4*q
p2−4q>0
no i co dalej ?
10 lis 15:36
10 lis 15:36
Liliana: oj Patryczku, wydaje mi sie że masz racje.. niestety nie wiem co z tym dalej zrobić
10 lis 15:37
Patryk: moze narysowac w układzie wsp np takim ,ze p−x,q−y
10 lis 15:39
AC:

q=1/4p
2
10 lis 15:40
Patryk: w tej cwiartce bo q>0 i p<0
10 lis 15:42
liliana: a czemu tak ?
10 lis 17:28
10 lis 17:36