równanie-gdzie popelnilem blad?
kula: jak w temacie.
Zrobiłem tak:
11100 −310− 5√51000=190+√51000
Powinno być tak:
11100 −310− 5√51000=82+√5200
10 lis 14:41
ICSP: możesz zapisać za pomocą dużej literki U

Z takiego zapisu to ja dużo nie odczytam
10 lis 14:41
aniabb:
| 11 | | 3 | | 5√5 | |
| + |
| + |
| = |
| 100 | | 10 | | 1000 | |
| 22 | | 60 | | √5 | | 82+√5 | |
| + |
| + |
| = |
| |
| 200 | | 200 | | 200 | | 200 | |
10 lis 14:45
10 lis 14:45
kula: | | 11 | | 3 | |
tylko że tam są minusy a wg kolejności wyk działań wpierw musze |
| odjąć od |
| |
| | 100 | | 10 | |
10 lis 14:46
kula:
10 lis 14:56
aniabb: jak minus to wynik
10 lis 15:00
aniabb: chyba że było
− przed 11/100 to wynik
10 lis 15:02
10 lis 15:41
kula: dobra, już wiem gdzie mam blad, nie bylo pytania
10 lis 15:42
kula: chociaż aniabb ma racje wynik powinien byc na minusie, czyli 410−55
−−−−−−−
1000
10 lis 15:45
11 lis 12:33