matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
mikołaj:
nie rozumiem tego przekształcenia
http://efizyka.net.pl/praca-zadanie-nr-2_921
tam chodzi o to że za t
2
podstawia [ t=
s
v
]
2
? proszę o pomoc
10 lis 14:37
aniabb:
podstawiamy t = v/a, bo z definicji przyśpieszenia (startując od zera ) a =v/t
10 lis 14:54