Lila: Zbiory , przedziały do sprawdzenia

a)
A={0,1,3,4,7,9}
B={0,2,3,4,5,8,9}
AuB={0,1,2,3,4,5,7,8,9}
A
B= {0,3,4,9}
A\B= {1,7}
B\A={2,5,8}
b)
A=(−nieskończoność,4) B= <−3, +nieskonczonosc)
AuB= { −nieskoń, + nieskoń}
A
B= {−3,−2,−1,0,1,2,3}
A\B= {−4,−8}
B\A={4,+ nieskoń}
c) A=<−6,9) B=(−2,4>
AuB=(−6,9)
A
B= (−2.4)
A\B= (−6,−2)
B\A=







d)
A=<−2,7> B=(0,9)
AuB={−2,−1,0,1,2,3,4,5,6,7,8}
A
B= {1,2,3,4,5,6,7}
A\B={−2,−1,0}
B\A={8}
Proszę o sprawdzenie i w przykładzie C B\A macie pomysł

Dzięki z góry
10 lis 13:19
Artur ..... :
tam chyba nie AB tylko A∩B miało być
10 lis 13:27
Artur ..... :
w B nie masz pojedynczych elementów tylko przedziały

dlatego, A\B to nie jest {−4,−8} <−−− i w ogóle skąd to wzięłaś
10 lis 13:28
Artur ..... :
tak więc
a) dobrze.
b) źle
c) A∪B źle ... A\B źle ... a B\A = ∅ (czyli zbiór pusty ... czyli 'nic')
d) źle
10 lis 13:30
Lila: b)
AuB= (− nieskoń ,+ nieskon)
A∩B= <−3,4)
A\B= (−niesko ,−3)
B\A=(4,+nieskon)

10 lis 13:32
Lila: c)
AuB= (− 6,9)
A∩B= <−2,4)
A\B=

B\A= pusty
10 lis 13:34
Lila: d)
AuB= <−2,9)
A∩B= (0,7)
A\B= <−2,0>
B\A=(7,9)
10 lis 13:35
Artur ..... :
b)
AuB= (− nieskoń ,+ nieskon)
czyli AuB=
R 
B\A źle
c)
AuB źle
A\B czekam na odpowiedź
d)
A∩B źle
B\A źle
zauwazyłem, że masz problemy z domykaniem/otwieraniem przedziałów −−− musisz na to zwracac
szczególna uwagę
10 lis 13:39
Kasia: b)
B\A=(4,+ niesko)
c) AuB <−6,9)
a\b =(−6,−2)
d)
A∩B= (0,7>
b\a= <7,9)
10 lis 13:44
Lila: Tak mam problem z tymi nawisamia

B\A=(4,+ nieskoczoności)
c) AuB <−6,9)
A\b =(−6,−2>
d)
A∩B= (0,7>
B\A= nie wiem
10 lis 13:45
Artur ..... :
d)
B\A jednak było dobrze

sorki
reszta teraz jest juz dobrze
10 lis 13:47
Artur ..... :
w d) zasugerowałem ise że skoro część wspólną masz źle to i różnicę musisz mieć źle
10 lis 13:48
Lila: a)
A={0,1,3,4,7,9}
B={0,2,3,4,5,8,9}
AuB={0,1,2,3,4,5,7,8,9}
A∩B= {0,3,4,9}
A\B= {1,7}
B\A={2,5,8}
b)
AuB= (− nieskoń ,+ nieskon)
A∩B= <−3,4)
A\B= (−niesko ,−3)
B\A=(4,+ nieskoczoności)
c) A=<−6,9) B=(−2,4>
AuB= <− 6,9)
A∩B= <−2,4)
A\B= (−6,−2)
B\A= pusty
d)
A=<−2,7> B=(0,9)
AuB= <−2,9)
A∩B= (0,7>
A\B= <−2,0>
B\A=(7,9)
czyli tak jest dobrze
10 lis 13:58
Artur ..... :
a) dobrze
b) prawie dobrze ale zamiast zapisywać (−∞, +∞) lepiej napisać R a przede wszystkim B\A
(nawias)
c) A∩B nawiasy, A\B nawiasy
d) dobrze
10 lis 14:07
Lila: b ) B\A=<4,+ nieskoczoności)

c) A∩B= (−2,4>

A\B= <−6,−2)
10 lis 14:11