matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole kwadratu z przekątnej
Agat:
Pole kwadratu, którego przekątna jest o 2 cm dłuższa od boku jest równe?
10 lis 10:59
Aga1.:
d=a+2 d=a
√
2
a
√
2
=a+2 a
√
2
−a=2 a(
√
2
−1)=2
2
a=
√
2
−1
P=a
2
P= dokończ
10 lis 11:08