matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodzna
Adam:
1
1
1
1
2x
2
f(x)=arcsin
=
*(
)'=
x
2
1
sqrt{1−
}
x
4
x
2
1
sqrt{1−
}
x
4
x
4
10 lis 09:51
Artur z miasta Neptuna:
Pochodna z (1/x
2
) zle wyliczpna
10 lis 10:02
Adam:
ok już jest dzieki.
10 lis 10:05