dla jakich argumetów funkcja przyujmuje wartość 9
kasia: γ=(x+1)*2
9 lis 22:03
ICSP: y = 2(x+1)
9 lis 22:04
Artur_z_miasta_Neptuna:
9 = (x+1)
2 ... czy tam na pewno jest 'razy'

tak czy siak ... rozwiąż
9 lis 22:04
kasia: ni bo to jest do potęgi 2
9 lis 22:11
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to masz równanie ... wyznacz 'x'
9 lis 22:42
katarzynajaalkhlihs: wyszło x=−3,5
9 lis 22:51
Eta:
(x+1)2=9
x+1=3 lub x+1=−3
x=.... lub x=...
9 lis 22:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
dobra rada Kasiu ... jeżeli COKOLWIEK Ci wyjdzie ... to sprawdź:
(−3.5 + 1)2 = (−2.5)2 ≠ 9
9 lis 22:57
katarzynajaalkhlihs: (x+1)=9
x+1+3
x=2
(2+1)
2=(3)
2=9
tak
9 lis 23:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
(x+1)2 = 9
(x+1) = 3 lub = −3
bo (−3)2 = 9
9 lis 23:04
katarzynajaalkhlihs: to jak mam to zapisac jak by mogła prosic bo juz zgupiałam
9 lis 23:10
Artur_z_miasta_Neptuna:
tak jak zapisała to Eta powyżej
9 lis 23:11
katarzynajaalkhlihs: dziekuje slicznie
9 lis 23:14