algebra
ramzes: Uprościć wyrażenia:
w b zrobiłem coś takiego, ale to by była ostateczna postać ?
| | a2+3ab+9b2 | |
= |
| |
| | a4−3a3b+9a2b2−27ab3+81b4 | |
9 lis 21:10
zośka: | | (x2+y2)2 | | (x2+y2)2 | |
c) |
| = |
| |
| | (x2)3+(y2)3 | | (x2+y2)(x4−x2y2+y4) | |
9 lis 21:18
zośka: a w b) nie powinno w liczniku zostać a2−3ab+9b2?
9 lis 21:20
ramzes: no tak tak

znak pomyliłem
9 lis 21:22
ramzes: dzięki wielkie
9 lis 21:23
dar512: Uprość wyrażenie
| 2x2+12x+18 | | 2(x+3)2 | |
| = |
| |
| x2+5x+6 | | | |
proszę o pomoc
5 gru 19:42