zadanie tekstowe
mania: Przez jeden z kranów woda wypływa ze zbiornika, a przez drugi do niego wpływa. Gdy otworzymy
oba krany woda napełni się w ciągu 12 godzin. w ciągu ilu godz pierwszy kran opróżnia pełny
zbiornik, a drugi go napełnia, jeżeli wiadomo ze czas napełniania zbiornika jest o 2 godz
krótszy od jego czasu opróżniania
9 lis 19:55
9 lis 19:59
MQ: V − objętość zbiornika
v1 −prędkość napełniania
v2 −prędkość opróżniania
Oba krany otwarte:
V/(v1−v2)=12h
Kran 1 otwarty:
V/v1=x
Kran 2 otwarty
V/v2=x+2h
Masz układ równań
9 lis 20:02