zadanie
Magda: Bolek jest w stanie wybudować określony mur z cegieł w trzy dni a Tolek potrzebuje na to
czterech dni. Tola natomiast potrafiłaby go rozwalić w 12 dni. Zakładając że Bolek i Lolek
będą budować jednocześnie podczas gdy Lola będzie ów mur rozwalać ile im zajmie wybudowanie
tego muru?
9 lis 12:14
irena_1: W ciągu jednego dnia:
| 1 | | 1 | | 1 | | 4+3−1 | | 6 | | 1 | |
| + |
| − |
| = |
| = |
| = |
| |
| 3 | | 4 | | 12 | | 12 | | 12 | | 2 | |
uda im się zbudować połowę muru.
Całość zajmie im więc 2 dni.
9 lis 12:18