matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Źle wychodzi
Farma:
(3/4)
x−1
*(4/3)
1/x
=9/16 Wychodzi mi, że 4x
2
−4x−1=0
8 lis 23:11
Aga1.:
3
3
3
(
)
x−1
*
(
)
−1/x
=(
)
2
4
4
4
1
x−1−
=2
x
8 lis 23:14
Artur_z_miasta_Neptuna:
3
3
(
)
x−1 + (−(1/x))
= (
)
2
4
4
1
x−1 −
= 2
x
x
2
− 3x −1 = 0
8 lis 23:15