matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY :)
Aguu:
Liczby 2 i 3 są rozwiązaniami równania 2x
3
+ax
2
−13x+b=0 Oblicz współczynnik a i b. Zbadaj, czy liczba −2,5 jest rozwiązaniem równania
8 lis 21:54
Eta:
W(2)=0 i W(3)=0 rozwiąż ten układ
8 lis 21:57