matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
lalka:
1
3n
1
n
lim
n→
∞
(
*(−1)
n
−
)=lim
n→
∞
(
*(−1)
n
−
2n
6n+1
2n
n
3
−1
*
)=
6+
1
n
2
1
lim
n→
∞
*(−1)
n
=0
2n
3n
n
3
−1
lim
n→
∞
=
*
=
6n+1
n
6+
1
n
2
8 lis 21:45
Ajtek:
Wygląda ok
.
8 lis 21:47