matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole koła o obwodzei 2m jest równe
Dawid:
Pole koła o obwodzei 2m jest równe; Prosze pomocyyy
8 lis 20:08
Nienor:
L=2πr 2=2πr
1
r=
π
1
1
P=πr
2
=π*
=
π
2
π
8 lis 20:10
krystek:
2πr=2m wyznacz r P
koła
=πr
2
8 lis 20:10