granica
lalka: | | (√n√n−√n)*(p√n{n}+√n) | |
limn→∞(√n√n−√n)=limn→∞ |
| |
| | (√n√n+√n) | |
| | n+√n−n | | √n | 1 | |
=limn→∞ |
| =limn→∞ |
|
| |
| | (√n√n+√n) | | √n | √n+√n+√n√n | |
8 lis 19:33
Maslanek: Druga linijka. Licznik to (n√n−n)=n(√n−1)
8 lis 19:37
lalka: ja się tam pomyliłam powinno być limn→∞(√n+√n−√n
8 lis 19:42
lalka:
8 lis 19:48
lalka:
8 lis 20:08
lalka:
8 lis 21:38
lalka:
8 lis 21:41
lalka: prosze spr
8 lis 21:57
lalka:
8 lis 22:21
Krzysiek: taki masz przykład: √(n+√(n−√n)) ?
jeżeli tak to granica to ∞
8 lis 22:29
lalka: nie
limn→∞√n+√n−√n
8 lis 23:21
lalka:
8 lis 23:31
Krzysiek: to masz dobrze.
8 lis 23:34