Bardzo prosiłabym o zrobienie tych o to zadań:
szimi : 1.Znajdź największą wartość f (x) y=−2x2+6x+5 w przedziale <2,4>.
2.Dla jakich argumentów wartości f(x)=−x2+2x+3 są dodatnie.
3.Funkcja kwadratowa której wykres przechodzi przez punkty (0,−2),(1,−5),(−2,−14) ma wzór:
a)y=x2−4x−2 b)y=x2−2x−2 c)y=3x2−2 d)y=−3x2−2
4.Oblicz współrzędne punktów przecięcia wykresów funkcji y=x2+2x−3 i y=−x+1
8 lis 19:19
Aga1.: 1) Oblicz najpierw p.
8 lis 19:20
szimi : pani już dziękuję za pomoc.
8 lis 19:22
Aga1.: Proszę bardzo.
8 lis 19:23
8 lis 19:25
szimi : no właśnie coś próbowałam kombinować ale mi nie wyszło
8 lis 19:26
krystek: Nie masz kombinować tylko nauczyć się .
zad 2 wykres, gałęzie w dół i m zerowe wylicz
8 lis 19:28