pytanie
adaś: Narysuj wykres funkcji f(x)= x
2+4x+5
p=−2
q= nie mogę wyliczyć
delta wychodzi ujemna co wtedy
8 lis 18:58
8 lis 18:59
Patryk: f(−2)
8 lis 18:59
Patryk: najłatwiej
8 lis 18:59
Mati_gg9225535: to znaczy ze nie ma miejsc zerowych − punktów przecięcia z osią OX, policz sobie miejsce
przeciecia z osią OY (punkt o współrzędnych (0,5), dlaczego nie mozesz q wyliczyc ?
8 lis 19:00
Mati_gg9225535: tak jak Patryk napisał najłatwiej

q=1
8 lis 19:01
krystek: Odpowiedziałam na pytanie Adasia,że ujemna delta pozwala wyliczyć q
8 lis 19:04