czworościan foremny
Krzychu: Czworościan foremny krawędzi a przecięto płaszczyzną wyznaczoną przez krawędź boczną i wysokość
czworościanu. Wyznacz pole tego przekroju.
Czworościan foremny to taki, którego wszystkie krawędzie są takie same ?
| | √3 | | 2 | | √2 | |
P=a |
| * a √ |
| =a2 |
| |
| | 2 | | 3 | | 2 | |
?
8 lis 18:56
Aga1.:
8 lis 19:02
Krzychu: | | √2 | | 1 | |
P=a2 |
| ? Zapomniałem o |
| na początku |
| | 4 | | 2 | |
8 lis 19:17
Krzychu: a nie, 6 w mianowniku ma być. Tak?
8 lis 20:09
Krzychu: podbijam
8 lis 21:47
8 lis 22:40