Postać kierunkowa i ogólna prostej
G: Witajcie.

Jedno z moich zadań, na egzamin uzupełniający, z którym mam problem:
Napisz postać kierunkową i ogólną prostej.
Następnie przekształć równanie ogólne prostej: 3x−y−4=0 do postaci kierunkowej.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
8 lis 17:28
Mati_gg9225535:
Równanie kierunkowe prostej: y=ax+b
Równanie ogólne prostej: Ax+By+C=0
8 lis 17:36
Mati_gg9225535: y=3x−4 kierunkowe
8 lis 17:37
G: Jej, jakie to banalne...

Dziękuję wam bardzo, i życzę miłego wieczora.
8 lis 17:42