matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Kamil:
mam pytanie czemu jest równy ctg
2
α chodzi żeby określić to za pomocą cosα
8 lis 17:20
kolo:
cos
2
α
ctg
2
α =
=
sin
2
α
...jedynka tryg. w mianowniku...
cos
2
α
cos
2
α
=
=
1 − cos
2
α
(1−cosα)(1+cosα)
8 lis 17:59