walec
kasia wery: PROMIEŃ podstawy walca ma długość 4 cm, wysokość ma 8 cm długości. oblicz długość przekroju
osiowego tego walca
16 maj 18:38
tim: długość przekroju..?
16 maj 18:39
KASAI: TAK
16 maj 18:41
Damian: długość przekroju bedzie równa 8 a szerokość 4

lub na odwrót...

długość przekroju ja wysiadam
16 maj 18:41
kujb;plo: SORY długość przekątnej
16 maj 18:41
tim: No właśnie

To ja pomogę
16 maj 18:42
tim: Ale oczekuję współpracy
16 maj 18:42
Damian: to teraz juz inna sprawa JA POMAGAM tim
16 maj 18:42
fhyrg: zle napisałam
16 maj 18:42
Damian: a to jak juz chcesz to rob
16 maj 18:42
tim:

ob = oa = 4
ac = 8
Podaj długość odcinka AB. Z jakiego twierdzenia trzeba skorzystać?
16 maj 18:43
tim: Damian, a ile masz lat?

Bo tak myślę, i nie mogę zgadnąć
16 maj 18:45
jnhg:

=8 cm a
=2cm h
16 maj 18:46
tim: Czemu h = 2 ? o.O
Zgadzam się, że a = 8.
16 maj 18:47
JKHG: a do kwadratu + h do kwadratu= C DO KWADRATU
16 maj 18:47
MNB: JAK PODZIELISZ NA 4 RÓWNE TRÓJKĄTY
16 maj 18:48
tim: h ≠ 2
16 maj 18:48
jhkg: bo my w szkole wyliczamy tak z trójkąta
16 maj 18:49
tim: No dobrze, ale h ≠ 2
16 maj 18:49
hgk: na walcu zrób dwie przekątne
16 maj 18:50
tim:

Widzę, że muszę pokazać.
|AC| = 8
|BC| = 8
|AC|
2 + |BC|
2 = |AC|
2
|AC| = 8
√2
16 maj 18:51
jkgj: hhhmmmm
16 maj 18:51
karolcia:
6 kwi 15:59
karolcia: pomozecie mi rozwiazac prace domowa bo nie ma do niej rozwiazania
6 kwi 15:59