8 lis 15:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
założenia

log
2 x < 1 ⇔ 2
1 > x
8 lis 15:57
Bogus: x∊R to jest czesc dzialania na zbiorach
8 lis 15:59
Bogus: juz mialem napisane całe ale nacisnalem backspoace i mi wszystko znikło
8 lis 16:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
a ciekawe niby dlaczego x∊R
skoro dla x=−1 ułamek nie ma sensu
| | 1 | |
oraz np. dla x= |
| logarytm nie ma sensu |
| | 8 | |
8 lis 16:03
Bogus: napisze całe zadanie poczekaj chwile
8 lis 16:04
Bogus: Wyznacz A∩B, A∪B, A−B, B−A, A', B'
A = { x∊R ; |2x−1| −2 ≤ 3x−|2−x| }
| | 4x−1 | |
B = { x∊R; log2 |
| < 1 } |
| | x+1 | |
8 lis 16:07
Bogus: działania na zbiorach prosze o pomoc studia
8 lis 16:17
Bogus: prosze o pomoc
8 lis 17:08