czy wie ktoś jak to zrobić ?
Zuzia: ZADANIE
sporządż wykres funkcji f(x) = x+4, x<−2
2, x>(lub równe) −2
a)podaj zb. wartosci oraz miejsce zerowe
b)dla jakich argum. f przyjmuje wart. dodatnie
c)odczytaj z wykresu zbior rozwiazan nerównosci f(x)<2
8 lis 15:42
krystek:
8 lis 16:25
Zuzia: a jakie tam są punkty ? bo miejsce zerowe to −2
a te czarne to
8 lis 18:38
krystek: do wykresu y=x+4
8 lis 18:43
Zuzia: mnie chodzi o dokładne położenie punktow czarnych
8 lis 18:49
krystek: wyliczasz wartości dla x=−4 y=0 a dla x=−3 y=1
8 lis 18:52
Aga1.:
8 lis 18:56