granice , trzy ciągi
Marenzi: p n{{3n+4n+1}
8 lis 15:29
Marenzi: √3n+4n+1 i to jest pierwiastek z n+2
8 lis 15:31
Artur_z_miasta_Neptuna:
n√3n + 4n+1 = n√3n + 4*4n
ograniczasz przez:
4*4n ≤ 3n + 4*4n} ≤ 4n + 4*4n
8 lis 15:31
Marenzi: nie nie , sory ,źle napisałem na początku , bo to nie jest pierwiaste n√a tylko n=n+1 ,
mam nadzieje ,że mnie rozumiesz ; )
8 lis 15:33
Marenzi: n=n+2 ...
8 lis 15:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
hę
8 lis 15:35
Marenzi: o mam pomysł jak to zapisać !
(3n + 4n+1)1n+2
8 lis 15:41
Marenzi: hmmm niby zrobiłem , ale potrzebuje potwierdzenia ,czy mogę tak ograniczyć
(4n+1)1n+2 ≤ (3n+4n+1)1n+2 ≤ (4n+1+4n+1 )1n+2
8 lis 15:45