pomoże mi ktoś ?
Kasiaa: Napisz wzór ffunkcji liniowej której wykres przechodzi przez P(−3,4) i jest
a)równolegly
b)prostopadly do funkcji y=23x−5
8 lis 14:07
aniabb:
równoległa y= 2/3(x+3)−4
prostopadła y=−3/2(x+3)−4
8 lis 14:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
kiedy proste są równoległe

gdy posiadaja TAKI sam współczynnik 'a' (czyli przy x)
a
1 = a
2
kiedy proste są prostopadłe

gdy
| | 1 | |
a1 = − |
| ... czyli a1*a2 = −1 |
| | a2 | |
8 lis 14:09
Kasiaa: dzieki wielkie
8 lis 14:12
irena_1: a)
−2+k=4
k=6
b)
4,5+k=4
k=−0,5
y=−1,5x−0,5
8 lis 14:15
Kasiaa: zadanie
dla jakich wart. param m funkcja okreslona wzorem f(x)= (3−
34m) x+m−5 jest malejąca
8 lis 14:36
aniabb:
3−3/4 m <0
m>4
8 lis 19:03