8 lis 13:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
kiedy wielomiany są równe

wtedy gdy współczynniki przy takich samym potęgach są równe
czyli w Twoim przypadku:
2 = a
−2a = −b
b = 4
2 = 2
ile wynosi a

ile wynosi b
8 lis 13:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
wykonanie dzielenia wielomianów pozostawiam Tobie
8 lis 13:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
a chwila ... kobieto −−− wszystkich zadań nie potrafisz

z wszystkimi masz problemy

nie przesadzajmy tutaj ... co innego mieć problem z jakimś zadaniem i szukać wskazówki a co
innego dać cały 'sprawdzian' i oczekiwać odpowiedzi
zresztą −−− przynajmniej byś te zadania przepisała tutaj
8 lis 13:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
i tak np. zadanie 10 jest bardzo proste jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o trygonometrii
8 lis 13:54