matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
BŁAGAM O POMOC
ALEKSANDRA:
Udowodnij n
8
5
2
n
= ∑
k=0
8 lis 01:47
ALEKSANDRA:
przepraszam tam zamiast
8
5
n
k
jest
8 lis 01:48
Basia:
n
0
n
1
n
n
2
n
= (1+1)
n
=
*1
n
*1
0
+
*1
n−1
*1
1
+ .....+
*1
0
*1
n
=
n
0
n
1
n
n
n
k
+
+....+
= ∑
k=0,1,...,n
8 lis 02:33