8 lis 00:20
asdf: Sorry, pominalem jeden wiersz, wiec wiadome, ze odpowiedzi sa bledne. Teraz chodzi mi o to czy
dobre mam obliczenia i jak zapisac odpowiedz?
8 lis 00:23
Basia:
−2−4 = −6
(trzecia macierz)
8 lis 00:25
asdf: −2 * (−2) + 2 = 6 o to chodzi?
8 lis 00:28
Basia:
w czwartej też jest błąd
−1 − 2*(−4) = 7
układ ma nieskończenie wiele rozwiązań
y dowolne
x = 4+4y
z = −6+7y
8 lis 00:29
asdf: tak juz zauwazylem bledy, dziekuje
8 lis 00:30
Basia:
od drugiego odejmujesz 2*pierwszy
i masz
−2 − 2*2 = −6 ( a Ty masz tam −4)
8 lis 00:32
asdf: Juz ok, zauwazylem bledy, jest moze mozliwosc, zebym wspoldzielil ekran przez strone join.me
(nie potrzeba zadnych wtyczek) a Ty bys zobaczyla czy robię dobrze?
8 lis 00:36
Basia:
hm.................
taka mądra to ja nie jestem; nie wiem o czym mówisz
napisz jak do matoła co mam zrobić
8 lis 00:40
8 lis 00:40
Basia: no weszłam i co teraz ?
8 lis 00:42
Basia: jakąś mordkę widzę
8 lis 00:43
asdf: tak, i jest taka chmurka, wejdz w nia zeby rozmawiac na chacie
8 lis 00:43
Basia: wywaliło mnie;
8 lis 01:38