funkcja
Mada666: Mam narysować wykres y=√x−2+√2−x robię założenia, że x−2≥0 i 2−x≥0 dochodzę do tego, że
x≥2 i x≤2, czyli biorę z tego część wspólną, ale to by wychodziło, że x=2 i tylko tyle. Czy ja
coś źle rozumuję, czy tak ma być po prostu?
7 lis 22:15
krystek: Tak ma być D=2
7 lis 22:17
irena_1:
Chyba tak ma być. Czyli masz narysować punkt (2, 0)
7 lis 22:18
Nienor: Tak ma być, wychodzi jeden punkt, jeśli jesteś wciąż w liceum i wyszłaby inna dziedzina, nie
byłabyś wstanie tego narysować, bo do tego byłyby potrzebne granice i pochodne.
7 lis 22:23