............
Adas: f(x)=1√−x2−7
7 lis 22:13
krystek: ?
7 lis 22:15
Adas: muszę wyznaczyc dziedzine
7 lis 22:16
Adas: D=R−{−7,0}
7 lis 22:17
Adas: 
?
7 lis 22:17
zombi: √−x2−7>0
7 lis 22:18
krystek: −x2−7>0⇒x2+7<0 fałsz D=∅
7 lis 22:19
Adas: ajjj...zle zapisane pod pierwiastkiem ...powinno byc x2−7x..a to zmienia postac rzeczy
7 lis 22:26
krystek: to teraz licz wg
7 lis 22:27
Adas: −x2−7x>0
x2+7x<0
7 lis 22:31
Aga1.: licz dalej
7 lis 23:30
Krzysiek : Adas. To zastanow sie jak ma byc w koncu . czy x2−7x cz −x2−7
Jesli to pierwsze czyli x2−7 to wyrazenie pod pierwiastkiem ma byc >0. Piszesz x2−7x>0
kiedy to wyrazenie jest >0 . To jest rownanie kwadratowe wykresem bedzie parabola i ramiona
skierowane w gore .
Albo miejsca zerowe policzysz z delty albo tak x2−7x=0⇒x(x−7)=0 ⇒x=0 i x−7=0⇒x=7. Mamy dwa
miejsca zerowe x1=0 i x2=7
Wiec wyrazenie x2−7x>0 dla (−∞,0)∪(7,∞)i to jest dziedzina
7 lis 23:30