logarytmy
karola: 9 Liczba log pierwiastek z 5 +log 2pierwiastek z 5 nie jest
A niewymierna
B wymierna
C dodatnia
D mniejsza od pierwiastka z 5
10. liczba(log6 2+ log6 18)2 jest równa
A4
B9
C16
D36
13. Liczba log6 27/log6 9 jest równa
A6
B3
C2
D1,5
7 lis 21:54
aniabb: a , a , d
7 lis 21:57
zośka: 9) log√5+log2√5=log(√5*2√5)=log10=1 b i c , chyba, że ta 2 przed
pierwiastkiem jest w podstawie logarytmu?
7 lis 22:38
aniabb: pytanie było jaka NIE jest .. a 1 NIE jest niewymierna .... odp A
7 lis 22:40
zośka: 10) =(log636)2=22=4
7 lis 22:40
zośka: ok, nie zauważyłam
7 lis 22:40