funkcje
Mada666: | | sin x | |
Jak sporządzić wykres y=x |
| ? |
| | |sin x| | |
gdzie x∊(−2π; 2π)
7 lis 21:43
krystek: Przed kreską uł jest x?
7 lis 21:51
Mada666: Tak, jest x razy ten ułamek z sin
7 lis 21:52
Eta:
| | sinx | |
dla sinx>0 f(x)= |
| = 1 |
| | sinx | |
| | sinx | |
dla sinx<0 f(x)= |
| = −1 |
| | −sinx | |
wykres
f(x) dla x€ (−2π,2π)
7 lis 21:55
Eta:
Achh nie zauważyłam tam tego "x"
7 lis 21:58
Mada666: | | sin x | |
Ale to ma być funkcja f(x) = x* |
| |
| | |sin x| | |
7 lis 21:58
Mila:

1) rysujesz wykres y=sinx i x≠0+kπ
| sinx | |
| =1 dla sinx>0 ⇔dla x∊(−2π;−π) oraz x∊(0;π) |
| |sinx| | |
f(x)=x dla x∊(−2π;−π) oraz x∊(0;π)
| sinx | |
| =− 1 dla sinx<0 |
| |sinx| | |
f(x)=−x dla x∊(π;2π) oraz x∊(−π;0)
7 lis 22:08
Eta:
7 lis 22:10
Mila: No to masz dwie piękne funkcje.
7 lis 22:12
Ajtek:
Mila, jaka piękna rozgwiazda

.
Dobry wieczór
krystek,
Eta, Mila 
.
7 lis 22:14
Mada666: Dzięki wielkie za pomoc
7 lis 22:16
Mila: Witam wszystkich bardzo ciepło w ten zimny wieczór.
7 lis 22:18