matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki
GGrr:
Proszę o pomoc! Wykonaj działania. a)
√
3a
x 2
√
147a
5
dla a ≥ 0
7 lis 21:17
Basia:
√
3a
*2
√
147a
5
= 2*
√
3a
*
√
7*7*3a
5
= 2*7*
√
3a*3a
5
= 2*7*3*
√
a
6
= 42a
3
7 lis 22:23