matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
AAAaaa:
x+(1+x)
√
5
=1
7 lis 21:12
irena_1:
x+
√
5
+
√
5
x=1 (
√
5
+1)x=1−
√
5
/*(
√
5
−1) (5−1)x=
√
5
−1−5+
√
5
4x=2
√
5
−6
√
5
−3
x=
2
7 lis 21:17