matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie funkcja wymierna :-)
Afrodyta:
Wykaż ,że dla funkcji f(x)= 3x
3
+ 2x
2
+x+ x
−1
+2x
−2
+ 3x
−3
zachodzi równość
1
f(x)= f(
)
x
7 lis 20:52
Eta:
1
= x
−1
x
f(x
−1
)= 3*x
−3
+2*x
−2
+x
−1
+(x
−1
)
−1
+2(x
−1
)
−2
+3(x
−1
)
−3
= = ............ dokończ i otrzymasz f(x)
1
zatem f(
)= f(x)
x
c.n.u
7 lis 21:19
Kotek :):
dzięki
nie wiedziałam jak się za to zabrać
7 lis 21:46
Eta:
Na zdrowie
7 lis 21:47