prawdopodobieństwo
nxx: prawdopodobieństwo:
3 strzelców oddało po 1 strzale. Prawdopodobieństwo trafienia do celu przez każdego z nich
wynosi:
0,5
0,7
0,9
Oblicz prawdopodobieństwo że cel zostanie trafiony?
7 lis 20:47
aniabb: 1−0,5*0,3*0,1 = ...
7 lis 20:48
nxx: mam pytanie odnosnie zapisu matematycznego...
skoro P(S
2) = 0,7 więc P(−S
2) = 0,3
liczymy P(−A)
to czy zapis ponizszy bedzie poprawny

P(−A)= P(−S
1) * (−S
2) * (−S
3) = P( (−S
1) ∩ (−S
2) ∩ (−S
3) )
7 lis 22:11
aniabb: ja bym pisała ' na przeciwne
P(A')=P(S1') ....
7 lis 22:23