matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fhf
patryk:
4
√
3
*
3
√
81
√
3
jak obliczyc
=?
9
7 lis 20:46
Artur_z_miasta_Neptuna:
4
√
3
*
3
√
81
√
3
= 4*3
1/2
*
3
√
3
4
* 3
1/2
= 4*3
1/2
*3
(4+1/2)/3
= 4*3
1/2+3/2
= 4*3
2
7 lis 20:56